Motorvård

Vårda hjärtat

En smutsig motor gör sig snabbare än man tror tillkänna genom dess mekaniska tillstånd. Därför bör rengöring av motorn alltid vara det första steget i fordonsvård. SONAX tre steg hjälper dig på traven!

Applicering

Spraya SONAX Engine Cleaner i ett jämnt lager över motorn. Produkten avlägsnar fett- och oljefläckar effektivt och når även svåråtkomliga utrymmen på grund av sina goda krypegenskaper. Se till att motortvätt utförs på plats där oljeavskiljare finns (exempelvis Gör-Det-Själv-Tvätt) och var noga med att täcka över elektriska komponenter.

Avsköljning

Skölj av med stark vattenstråle på ett sådant avstånd att motordelar inte tar skada (högtryck används med försiktighet).

Efterbehandling

Låt allt vatten rinna av och spraya sedan motorn med SONAX MoS2 Oil. På detta vis motverkas korrision, avlägsnas gnissel, smörjs rörliga delar och lossas rostade skruvar, muttrar och bultar. SONAX MoS2 Oil motverkar även krypström och tar bort fukt från tändningssystemet vilket förbättrar tändningsfunktionaliteten.

Products

SONAX MoS 2 Oil smörjer bilens alla rörliga delar, tar bort knarr och gnissel, löser fastrostade skruvar, muttrar och bultar samt skyddar mot korrosion. SONAX MoS 2 Oil förhindrar elektriska krypströmmar, eliminerar fukt från el- och tändningssystem vid startproblem och har en exceptionell krypförmåga. Den är helt silikonfri, klibbar inte och skadar varken plast eller vinyl. En specialventil för svårtillgängliga ställen medföljer i locket. Några fördelar med SONAX MoS 2 Oil är att den: Löser rost Smörjer Rengör Korrosionsskyddar Fungerar som kontaktspray Driver bort fukt
Artikelnummer innehåll
03392000 300 ml
Bilens lack utsätts för många yttre hot, såsom årstidernas väder och de förslitningar som vardagen bjuder på.
Fälgar och däck har samma utsatta läge som dina tänder; de är ständigt exponerade för olika typer av föroreningar och kräver därför kontinuerlig vård.
Interiören i en bil slits ofta snabbare än vi hinner åtgärda. Därför är det av allra största vikt att ta hand om och vårda denna till ett långt liv. Läs mer här.
Omålade kofångare, styling strips, instrumentbräda och andra plastytor i och på bilen mattas med tiden och blir ofta förbisedda.
Smutsiga/repiga rutor och strålkastarglas kan utgöra en påtaglig fara i trafiken.